Ultimele Știri

ICCJ: Şpaga lui Vanghelie a contribuit la campania Elenei Băsescu

Marian Vanghelie

Primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie a contribuit, cu banii primiţi din şpagă, la campania electorală europarlamentară a Elenei Băsescu, se arată în motivarea ICCJ.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă dimineaţă, în dosarul în care este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

În motivarea instanţei supreme de arestare pentru 30 de zile a primarului Sectorului 5 se arată că Marian Vanghelie a contribuit la campania electorală europarlamentară a Elenei Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, cu 30.000 de euro pentru strângerea de semnături.

”În primăvara anului 2014, inculpatul (Marian Vanghelie – n.r.) i-a cerut (lui Marin Dumitru, denunțător – n.r.) să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, exemplificând că despre aceasta cunosc Apreutesei Viorel, Glăvan Costel şi alţi angajaţi, suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură”, se menționează în Motivarea instaței supreme.

Faptele care ar fi fost săvârşite de primarul Marian Vanghelie sunt grave, având în vedere consecinţele acestora asupra bugetului local, infracţiunile fiind de natură să provoace rezonanţă negativă în societate, arată instanţa supremă, în motivarea deciziei de arestare a edilului.

„Privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică şi pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, măsura arestării preventive fiind şi proporţională cu gravitatea acuzaţiilor prin raportare şi la natura interesului public ocrotit, dar şi suficientă pentru realizarea scopului astfel cum prevede art.202 alin.1 Cod procedură penală, ordinea publică însemnând, printre altele, un climat social firesc care presupune funcţionarea normală a activităţilor economice, financiare, fiscale”, conform motivării deciziei ICCJ.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on ICCJ: Şpaga lui Vanghelie a contribuit la campania Elenei Băsescu

  1. duceti-va la splital clinic bagdasar arsenii unde brancardierii din urgente pentru droguri ia banii oamenilor prosti din provincie baga la investigatii asistentilor exemplu c.t si dupa aceea provine cocaina din ilfov popesti .

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*