Ultimele Știri

ÎCCJ: Bogdan Olteanu nu are voie să ia legătura cu părinţii, cei doi urmând să fie audiaţi de procurorii DNA

bogdan olteanu

Instanţa supremă a decis, în cadrul arestului la domiciliu dispus în cazul fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, ca acesta să nu ia legătura cu părinţii săi, cei doi urmând să fie audiaţi de procurorii DNA, se arată în decizia ÎCCJ,conform MEDIAFAX.

„Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Olteanu Bogdan are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu martorii deja audiaţi în cauză – Eftime Ionuţ Adrian, Ifteni Ion, Ţurcan Octavian, Sorin Enache, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Teodorescu Gheorghe, Zavaleche Cecilia, Pasti Vladimir Sergiu şi Gherguţ Dan Ion, cu suspectul Sorin Ovidiu Vîntu şi cu persoanele ce urmează a fi audiate – Olteanu Dănuţ, Olteanu Ecaterina, Andone Cristina, Dragoş Nedelcu, Sergiu Toader şi Coconov Paul”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Instanţa supremă a decis joi ca Bogdan Olteanu să fie plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

La data de 22 august, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă în cazul lui Bogdan Olteanu. Fostul viceguvernator a contestat decizia iar în urma dezbaterilor, magistraţii au decis plasarea lui în arest la domiciliu pentru 25 de zile, de la 01 septembrie până la data de 25.

Instanţa supremă a decis, pe 12 august, arestarea preventivă a fostului viceguvernator BNR pentru o perioadă de 16 zile. Olteanu a fost iniţial plasat în arest la domiciliu, timp de 14 zile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*