Ultimele Știri

ÎCCJ a decis, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar este ilegală

Avocatul Poporului a făcut recurs la legea privind procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă. ÎCCJ a stabilit că această procedură nu poate fi reglementată prin hotărâri alea consiliilor locale.

Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar este ilegală. Judecătorii instanţei supreme au decis că nu este legal ca autoturismele să fie ridicate, iar şoferii să fie sancţionaţi în baza hotărârilor Consiliilor Locale. Mai mult, ÎCCJ spune că prevederea, referitoare la ridicarea maşinilor, ar trebui prevăzută în Codul Rutier.

Potrivit Avocatului Poporului, examinarea jurisprudenței la nivel național a relevat că instanțele de judecată nu au un punct de vedere unitar în ceea ce privește legalitatea hotărârilor consiliilor locale având ca obiect reglementarea procedurii privind ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar. 

Opinia instanțelor judecătorești a fost în sensul că hotărârile consiliilor locale având ca obiect de reglementare procedura de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar au fost adoptate cu depășirea competenței ce revine consiliilor locale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*