Ultimele Știri

IBM a creat un cip care imită activitatea creierului uman

IBM a creat un cip care imită activitatea creierului uman în recunoaşterea imaginilor din datele video şi care are nevoie de mai puţină energie decât procesoarele tradiţionale.

Dacă prototipul va deveni produs de serie, ar putea ajuta industria procesoarelor, care caută noi soluţii pentru creşterea vitezei de funcţionare a computerelor. Producătorii caută noi metode pentru efectuarea unor sarcini multiple în acelaşi timp, în condiţiile în care modelele tradiţionale de cipuri care se supraîncălzesc, relatează Bloomberg.

Procesoarele tradiţionale funcţionează după un sistem liniar, efectuînd câte o singură operaţie, reacţionând apoi la rezultatul operaţiunii anterioare. Noul cip dezvoltat de IBM, descris în revista Science, are 1 milion de neuroni programabili, în baza a 5,4 milioane de tranzistori. Aceşti nuclei legaţi prin „neurosinapse” pot procesa informaţiile şi comunica în paralel, şi nu în linie, ca în sistemele tradiţionale.

Comunicatul IBM referitor la designul cipului nu conţine informaţii referitoare la momentul în care noua tehnologie va intra în producţie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*