Ultimele Știri

Iași: Șapte traficanți de droguri, reținuți de DIICOT! Au vândut 6 kg de cannabis

canabis

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au reținut joi șapte traficanți de droguri, acuzați că au vândut peste 6 kg de cannabis în municipiul Iași și alte localități din țară.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Paul Vlad Obreja, Andrei Ionuț Paraschiv, Ovidiu Chelariu, Răzvan Baciu, Cristian Ștefan Homoranu, Mihai Pîrcălabu sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată, deținere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu, iar Cristina Solomon a fost reținută pentru constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la trafic de droguri de risc în formă continuată.

Procurorii susțin că, în perioada iulie 2015 — ianuarie 2016, membrii acestei grupări au procurat, comercializat și pus în vânzare cantități importante de cannabis (peste 6 kg) pe piața ilicită din municipiul Iași și alte localități din țară, în scopul obținerii de foloase materiale.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare la locuințele membrilor grupării, au fost ridicate 1.083 de grame de cannabis, precum și 213.700 de lei, 6.520 de euro, 300 de lire sterline și 900 USD, sume de bani provenite din vânzarea de droguri.

Persoanele reținute vor fi prezentate joi Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, iar față de doi inculpați a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*