Ultimele Știri

Hrebenciuc și pionii săi au fost trimiși în judecată de DNA

Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lotului Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Dosarul a fost înregistrat joi la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Viorel Hrebenciuc este trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare de bani(în stare de arest preventiv) alături de alte 16 persoane printre care putem enumera:

Arestați preventiv

  1. Ioan Adam(deputat în Parlamentul României; instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență)
  2. Ordog Lorand Andras (judecător în cadrul Tribunalului Covasna; abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave,  luare de mită)
  3. Gheorghe Paltin Sturdza (constituire a unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență)
  4. Bengescu Dan Costin (constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență)
  5. Kadas Iosif (constituire de grup infracțional organizat, cumpărare de influență)

Arestați la domiciliu

  1. Andrei Hrebenciuc (constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani, complicitate la trafic de influență)
  2. Iacob Sorin Ion (constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență)
  3. Poenaru Jănică (constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influenţă)

În acest dosar sunt judecați în stare de libertate  senatorul Tudor Chiuariu (constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență(2 infracțiuni) și spălare de bani), Roxana Adam judecător la Tribunalul Brașov, Crăciunescu Adam director general la Romsilva, Iulian Durlan primar al comunei Căiuți, Varga Ioan Gheorge, Mătășel Ioan, Zaharia Gabriela Rodica și Călugăr Daniel Constantin.

Părţi civile în dosar sunt statul român, prin Ministerul Finanţelor, şi persoana fizică Alina Suciu.

Instanţa supremă nu a stabilit încă primul termen. Dosarul este în cameră preliminară, urmând să se stabilească termen, pentru verificarea măsurilor preventive.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza şi Dan Costin Bengescu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional prin care urmăreau să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor. Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani. Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*