Ultimele Știri

Hoțul strigă: hoții! Băsescu atacă Germania pe tema corupţiei

basescu

Traian Băsescu reproşează Germaniei că, prin vocea ambasadorului de la Bucureşti, salută arestările preventive din România bazate pe suspiciuni de corupţie, în vreme ce în Germania nu a auzit ‘despre nicio arestare preventivă la Volkswagen şi la autoritatea de stat care au înşelat consumatorii’.

‘La Bucureşti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci când este vorba despre suspiciuni de corupţie. În Germania n-am auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen şi la autoritatea de stat care, împreună, au înşelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună ştiinţă caracteristicile tehnice a peste 4 milioane de maşini vândute, furând sume uriaşe din buzunarele cetăţenilor’, a scris, sâmbătă, pe Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Fostul preşedinte scrie că este unul dintre cei care cred şi au crezut în ‘acţiunea hotărâtă împotriva corupţiei’, dar se întreabă retoric dacă amabasadorul Germaniei ar invoca drepturile omului în cazul arestării preventive.

‘Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde? Ne-ar spune cumva că în Germania trebuie respectate drepturile omului şi prezumţia de nevinovăţie? Dar în România?’, scrie Băsescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*