Ultimele Știri

Hotărârile parlamentarilor se vor lua cu votul majorităţii simple a celor prezenţi

parlament

Parlamentarii au decis, ca începând de astăzi, orice decizie sau hotărâre va fi valabilă dacă va întruni majoritatea simplă a celor prezenţi în plen.

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a votat, astăzi, cu 292 de voturi „pentru” şi un singur vot împotrivă, modificarea articolului 24 din Statutul deputaţilor şi senatorilor. Astfel, deciziile şi hotărârile se vor lua cu votul majorităţii simple a celor prezenţi în plen.

Potrivit deciziei plenului, articolul 173, alineatul 2 din Regulamentul Senatului, care spunea că ”Senatul hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii membrilor săi” se modifică, astfel: ”Senatul hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii senatorilor prezenţi”.

Modificările Regulamentului Senatului şi Statutului au fost efectuate după ce senatorii au respins, în 25 martie, solicitarea procurorilor DNA pentru reţinerea şi arestarea senatorului PSD Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Senatul nu a încuviinţat, atunci, arestarea preventivă a lui Dan Şova, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor. Din cele 151 de vorturi exprimate în cazul solicitării vizându-l pe Dan Şova, au fost înregistrate 79 de opţiuni „pentru”, 67 „contra”, iar cinci voturi au fost anulate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*