Ultimele Știri

Hotărârile judecătoreşti vor fi transmise prin e-mail în procesele civile

De acum hotărârile judecătorești pot fi trimise direct prin e-mail. Persoanele implicate în procese pot solicita instanței de judecată să primească hotărârea judecătorească în format electronic.

Acest lucru va fi posibil doar în procesele civile, astfel că reprezentanții legali ai unui proces vor putea primi, la sfârșitul ședinței actul necesar. Se pare că programul informatic al instanțelor a fost modificat pentru a permite acest lucru.

Este un alt pas pe care îl facem spre implementarea conceptului de dosar electronic, în acest moment fiind posibilă comunicarea şi prin e-mail a încheierilor de şedinţă şi a hotărârilor. Am parcurs încă un moment în cooperarea cu CSM care a susţinut această iniţiativă şi a aprobat rapid implementarea ei la nivelul tuturor instanţelor din ţară„, a spus ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Această schimbare era necesară pentru a fi cât mai aproape de justițiabil și pentru a-l scuti pe acesta de drumuri făcute fară niciun rezultat.

„Până în acest moment, dacă un justiţiabil dorea să vadă o încheiere de şedinţă, document care nu i se comunica, sau dacă intenţiona să citească o hotărâre înainte de a-i fi comunicată prin poştă, trebuia să vină personal la instanţă şi să solicite dosarul cu actele respective. Dacă hotărârea, de exemplu, nu era încă listată şi semnată de judecător nu exista în dosar, aşa că făcea un drum degeaba. Comunicarea online reprezintă o alternativă modernă care înseamnă economie de bani şi timp pentru justiţiabili, pentru avocaţii acestora”, a explicat Cazanciuc.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*