Ultimele Știri

Horia Tecău va juca a 4-a finală de la Wimbledon

Horia Tecau și Jean Julien Rojer la Wimbledon

Un meci cât o finală. Cam așa se poate descrie semifinala probei de dublu de la Wimbledon, în care românii care cucereau trofeul mic cu 12 ani în urmă, la juniori, s-au duelat timp de 3 ore și 37 de minute pentru accederea în ultimul act al dubliștilor de la All England Club.

Horia Tecău și Florin Mergea alături de partenerii lor au fost protagoniștii unui meci spectaculos pe Terenul 2 de la Wimbledon, la finalul căruia învingător a devenit cel care bifează a patra finală a Grand Slam-ului londonez.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au fost astăzi perechea mai închegată de pe iarbă londoneză, dar care au avut adversari dificili. Florin Mergea și Rohan Bopanna au impus mereu probleme cuplului româno-belgian, iar după ce și-au adjudecat câte două seturi fiecare, inevitabilul decisiv a scos scântei între dubliști.


Cu un serviciu bun, Mergea a ezitat în ultimul set, pentru că presiunea de a servi din spate s-a acumulat pe tot parcursul meciului și s-a resimțit la 11-12. Atunci când era 30-30 pe propriul serviciu, Florin a făcut o dublă greșeală neiertătoare, iar Horia și Rojer au încheiat victorioși la a doua minge de meci, scor 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

Astfel, pentru a cincea oară în acest an, Horia Tecău îi ia fața fostului său partener Florin Mergea și se califică după trei ani în cea de-a patra finală de la Wimbledon. Numai că de această dată nu-l are alături pe Robert Lindstedt, ci pe Jean Julien Rojer.

În finală, Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor da piept cu învingătorii dintre Jamie Murray/John Peers şi cuplul Jonathan Erlich/Philipp Petzschner.

Pentru calificarea în finală, Tecău şi Rojer vor fi recompensaţi cu 240.000 de euro şi cu câte 1.200 puncte ATP, iar învinşii vor primi şi ei 118.500 de euro şi 720 de puncte ATP.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*