Ultimele Știri

Horia Tecău: Trofeul de la Wimbledon era visul suprem

Horia Tecău a revenit aseară în ţară cu trofeul suprem de la Wimbledon în braţe, spunând că acest titlu câştigat la dublu reprezintă ”visul suprem” pentru el.

Al doilea român care câştigă titlul de la dublu la Wimbledon a fost întâmpinat la sosirea pe aeroport de familie şi de președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

„Sunt extrem de fericit, sâmbătă mi-am îndeplinit un vis, am fost foarte emoționat, am trăit experiențe minunate pe acest teren, la Wimbledon. Am avut săptămâni grozave, înainte am ajuns să joc trei finale. Dar cred că nici 20 de finale nu s-ar compara cu un titlu obținut și mai ales cu prietenul meu Jean-Julien. A fost ceva fantastic. Nu realizez ce s-a întâmplat, o țin tot într-o petrecere de când am terminat acea finală și sunt foarte fericit că pot să aduc acest trofeu acasă”, a declarat Tecău.

După primul titlu de Grand Slam cucerit de Tecău, acesta se gândeşte la următorii paşi, la US Open şi Turneul Campionilor.

”Pentru mine era visul suprem. Trebuie să-mi revin, să mă bucur de acest trofeu și să îmi găsesc alt vis. Cred că următorul vis pentru mine va fi titlul de la US Open. Turneul de la US Open, Turneul Campionilor, trebuie să-mi găsesc alt vis, altă motivație, ca să merg înainte și acum, că am gustat visul, că am gustat această experiență de a câștiga un turneu de Grand Slam, ne dorim să mai trăim acest moment”, a subliniat Tecău.

Horia Tecău, care a devenit alături de olandezul Rojer, lider în clasamentul Race to London, pentru Turneul Campionilor, a mai spus că a avut un sentiment premonitoriu că va cucerit trofeul la All England Club.

”Am simțit chiar de la începutul turneului, știam că avem un culoar dificil până în finală, dar, într-un fel ne-am spus că este anul nostru. E ciudat, parcă știam că vom câștiga, știam că este anul nostru și chiar dacă am trecut prin momente grele, nu ne-am pierdut, am avut încredere că putem câștiga, am crezut în noi, ne-am ajutat unul pe celălalt, am făcut o echipă puternică și cred că acolo a fost diferența într-o finală de Grand Slam. Tot respectul pentru Robert, pentru felul în care am jucat împreună, dar a fost pentru prima dată când am simțit altceva jucând cu trofeul pe masă”, a explicat Tecău.

În acest week-end Horia Tecău va evolua pentru România în Cupa Davis şi se aşteaptă să treacă peste Slovacia, pentru a putea evolua în barajul pentru Grupa Mondială.

„Spuneam tuturor că nu se putea să fie un moment mai frumos pentru mine, să câștig acest titlu și să mă întorc în Constanța, să joc un meci de Cupa Davis pe un teren pe care am crescut, deci visul continua pentru mine și sper să continue cu o victorie. Avem un meci dificil în acest weekend, dar sperăm să fim în formă și noi, de partea noastră, să aducem un punct important sâmbătă și ceilalți băieți să mai aducă încă două”, a adăugat Horia Tecău.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*