Ultimele Știri

Horia Tecău și Jean Julien Rojer sunt în semifinale la Roland Garros

Horia Tecau la Roland Garros

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au reușit în premieră să se califice în semifinalele de la Roland Garros, după un meci accesibil cu campionii de la Wimbledon, Vasek Pospisil și Jack Sockscor 6-3, 6-3.

Horia Tecău a bifat prima semifinală de la un turneu de Mare Șlem alături de partenerul său Jean-Julien Rojer, după ce i-au învins în minimum de seturi, 6-3, 6-3, pe favoriții cu numărul 2 de la Roland Garros, Vasek Pospisil și Jack Sock.

Perechea româno-olandeză a reușit să-i elimine rapid pe campionii ediţiei din 2014 a Wimbledon-ului, datorită celor 4 break-uri reușite în cele două seturi. Cuplul nord-american au încercat să întoarcă rezultatul în favoarea lor în setul secund, când au debutat cu o victorie pe serviciul adversarilor și au avut o minge de break în game-ul 14, care a fost salvată însă de Tecău și Rojer. Meciul a durat doar 67 de minute.

Pentru calificarea în semifinale, Tecău şi Rojer vor primi 720 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 112.500 de euro.

În semifinalele de la Roland Garros, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer se vor întâlni cu ai treilea favoriți, Ivan Dodig și Marcelo Melo.

În cealaltă semifinală se vor întâlni principalii favoriți Bob Bryan/Mike Bryan, şi cuplul italian Simone Bolelli/Fabio Fognini, cap de serie numărul 6.

Prin această calificare, Horia Tecău a realizat cea mai bună performanţă a sa la French Open, după ce în 2011 a ajuns până în sferturile de finală împreună cu suedezul Robert Lindstedt. În afara celor trei finale jucate cu Lindstedt la Wimbledon, între 2010 şi 2012, Tecău a mai ajuns în semifinalele unui Grand Slam în 2012 şi în acest an, ambele la Australian Open. Românul a înregistrat ultima performanţă în echipă cu Rojer.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*