Ultimele Știri

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au câştigat Turneul Campionilor de la Londra

Tecău și Jean-Juliene Roger ridicând trofeul.

România are un nou câştigător al Turneului Campionilor după o pauză de 40 de ani, Horia Tecău (la dublu) călcându-i pe urme lui Ilie Năstase (a cucerit trofeul ultima dată în 1975, în proba de simplu). Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a avut nevoie de o oră pentru a trece de Florin Mergea şi Rohan Bopanna, scor 6-4, 6-3.

Statistica partidei Tecău/Rojer vs Mergea/Bopanna:

Durată partidă: 1h
Duble greşeli: 0-4
Puncte câştigate cu primul serviciu: 74%-74%
Puncte câştigate cu al doilea serviciu: 76%-54%
Puncte de break câştigate: 3/4 vs 0/2
Total puncte câştigate: 55-44.

Tecău şi Rojer au arătat în finală desfăşurată în „O2” din Londra că formează cel mai bun dublu din tenisul masculin. Florin şi Rohan au încercat să schimbe soarta finalei, dar s-au lovit de un adevărat zid. Horia şi Jean-Julien vor încheia anul pe prima poziţie, detronându-i pe „nemuritorii” Bob şi Mike Bryan.

Setul II

Primul break din setul doi a venit tot în favoarea lui Horia şi a lui Rojer, iar acest lucru s-a întâmplat tot cu Rohan Bopanna la serviciu (la scorul de 2-2). Cu un joc solid şi cu soluţiile inspirate în jocul de la fileu, Horia şi Jean-Julien au mai reuşit un break, câştigând setul cu 6-3.

Setul I

Soarta primului set a fost decisă de primul game al finalei: pe serviciul lui Rohan Bopanna, Tecău şi Rojer au făcut break-ul, moment care s-a dovedit hotărâtor. S-a mers cap la cap cu serviciul, iar scorul de 6-4 pentru Horia şi Jean-Julien nu a părut o surpriză. Setul întâi a durat 31 de minute.

De-a lungul timpului, Tecău şi Mergea s-au duelat de opt ori, de fiecare dată câştig de cauza având Horia.

„Am crezut mereu că putem câstiga acest trofeu. Am făcut paşi mici, dar am reuşit să obţinem această victorie. Îl felicit pe Florin pentru un an minunat şi pentru un parteneriat de succes. Le doresc lui şi partenerului sau să continue să progreseze” – Horia Tecău.

„Este un sentiment ireal. Îi felicit pe adversari pentru o săptămâna foarte bună şi un an foarte bun. Suntem prieteni, dar în acelaşi timp situaţia este puţin ciudată. Sunt foarte fericit că mă aflu aici. În cele trei participări anterioare am avut un bilanţ de 0-9 (n.r. – 0 victorii, 9 înfrângeri), iar acum am câştigat toate meciurile” – Jean Julien Rojer.

După parcursul de la Londra, Tecău şi Rojer vor primi 1.500 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 423.000 de dolari, în timp ce Mergea şi Bopanna vor încasa 229.000 de dolari şi 800 de puncte în clasamentul de dublu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*