Ultimele Știri

Horia Tecău şi Florin Mergea vor fi adversari în semifinala de dublu de la Wimbledon

Horia Tecau la Wimbledon

Horia Tecău şi Florin Mergea se vor duela pentru un loc în ultimul act al probei de dublu de la Wimbledon, după ce şi-au adjudecat ieri câte o victorie în sferturi alături de partenerii lor.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat pentru a treia oară în acest an în semifinalele unui Grand Slam, datorită unei victorii categorice în faţa cuplului sârbo-polonez Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic, scorul fiind de 6-4, 6-3, 7-6 după aproape două ore de joc.

Concomitent, pe Terenul 2, Florin Mergea şi Rohan Bopanna înfruntau liderii consacraţi ai probei de dublu, Bob şi Mike Bryan. Forehandul şi reverul lui Florin, îmbinate cu serviciul excelent al lui Rohan i-au surprins pe cei mai buni dublişti din lume, care au cedat după două ore şi jumătate cu scorul de 5-7, 6-4, 7-6, 7-6.

Astfel, Tecău şi Mergea se vor duela pentru a-şi asigura prezenţa în finala de la Wimbledon.

În orice caz, calificarea în semifinale la dublu este recompensată cu un premiu total de 85.000 de lire sterline şi 780 de puncte ATP.

Horia Tecău a fost de trei ori finalist la Wimbledon, în 2010, 2011 şi 2012, de fiecare dată în echipă cu suedezul Robert Lindstedt, însă pentru Florin Mergea ar fi o premieră absolută.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*