Ultimele Știri

Horia Simu, arestat preventiv | Prejudiciu de 55 milioane de euro

Horia Simu

Omul de afaceri Horia Simu a fost arestat preventiv, astăzi, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat de obţinerea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane de euro.

Decizia Curții de Apel poate fi contestată la instanţa supremă.

Horia Simu a fost reţinut aseară de procurorii DNA și urmează să fie dus în arest pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu, pentru că, în perioada 2006 – 15 ianuarie 2008, i-ar fi influenţat pe membrii comisiei ANRP ca să-i acorde despăgubiri de 105 milioane de euro pentru un teren din Capitală, dublu faţă de valoarea reală. Suprafața de zece hectare din sectorul 6 a obținut-o după ce a cumpărat drepturile litigioase contra sumei de 1,5 milioane de dolari.

 

Horia Simu arestat

O parte dintre documente din dosarul depus la ANRP ar fi conținut înscrisuri false, spun procurorii DNA. Adeverinţa medicală şi expertiza extra-judiciară din 2006 întocmită de expertul Zizi Dumitrescu prezenta fals o stare de sănătate precară şi o identificare greşită a terenului, pentru a acredita ideea de imposibilitate de restituire în natură şi de urgenţă în soluţionarea dosarului.

Aceleaşi documente au fost depuse anterior şi la emiterea dispoziţiei primarului general al Capitalei din 9 iulie 2007, respectiv a avizului de legalitate a Prefecturii Bucureşti din 7 septembrie 2007.

Astfel, cu acceptul dat supraevaluării făcute de evaluatorul Alexandru Florin Hanu şi cu aprobarea de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a raportului de evaluare, întocmit în condiţii nelegale, s-ar fi produs bugetului de stat un prejudiciu de 55.144.265 de euro, respectiv peste 200.600.000 de lei, sumă primită de Horia Simu în mod necuvenit.

Horia Simu a cumpărat drepturile litigioase asupra terenului de la Mihaela Cojocaru, domiciliată în SUA.

În același dosar, procurorii au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu faţă de membrii care făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor: Ingrid Zaarour, Theodor Cătălin Nicolescu, Mihnea Remus Iuoraş şi Ionela Mihaela Nicolescu și expertul evaluator Florin Alexandru Hanu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*