Homor promite 1.000 de km de autostradă în prima jumătate a anului 2018: ”Eu sunt optimist”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 15 august 2016
  • Social

România urmează aă aibă cu 1.000 de kilometri de autostradă în plus, în prima jumătate a anului 2018, conform directorului general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor.

Multe dintre proiectele care nu sunt puse în aplicare în acest moment au fost oprite din cauza lipsei de autorizații, susține acesta.

„Fiecare sector, fiecare lot de autostradă în execuție avea oareșce probabilitate de a se finaliza la sfârșitul anului, dar, după ce am făcut o radiografie asupra tuturor acestor proiecte, am constatat că mare parte dintre ele au probleme majore incompatibile cu evoluția. Una dintre cele mai importante este lipsa autorizațiilor de construire. S-a lucrat foarte mult timp fără autorizații. Dacă s-ar fi continuat acest ritm cu siguranță că s-ar fi terminat… Dar acest tip de lucru fără autorizație este penal, este pedepsit de Codul penal și a trebuit să oprim acest lucru cu Inspectoratul de stat în construcții, care a emis ordin de sistare a lucrărilor”, a afirmat Homor.

Cătălin Homor susține însă că până la jumătatea anului 2018  vor fi construiți 1.000 de km de autostrăzi.

„Eu sunt optimist. A fost un an foarte greu pentru noi, un an în care am reușit să deblocăm dacă nu toate proiectele, spre 90% dintre ele și, indiferent ce se întâmplă la anul, aceste proiecte vor fi finalizate: Sebeș—Turda integral, Lugoj-Deva integral, Suplacu de Barcău-Borș, Mihăiești-Nădășelu, intrarea în București A3. Primii 1.000 de km pot pune (că vor fi gata) în prima jumătate a anului 2018”, a afirmat Homor.

De vină pentru procesul lent de construire a autostrăzilor este prostul mod de implementare a proiectelor și faptul că au fost realizate studii de fezabilitate ce au fost scoase la licitație pentru proiectare și execuție către constructor, susține Homor.

„Am schimbat asta. Noul plan de implementare se aplică pentru noile proiecte ce vor fi scoase la licitație. Concret, cel care realizează studiul de fezabilitate realizează și studiul tehnic și își dedică activitatea și pentru obținerea autorizației de construire. Va fi cineva specializat, un proiectant. Constructorul primește proiectul, autorizația și predarea terenurilor. De principiu constructorul nu gândește, el muncește, dacă îi lăsăm libertatea de a gândi pentru noi e o mare greșeală”, a explicat directorul CNADNR.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *