Ultimele Știri

Hollande și Merkel insistă în fața lui Putin asupra necesității de a nu lovi decât SI

merkel si hollande

Președintele francez Francois Hollande a declarat vineri că a insistat pe lângă omologul său rus Vladimir Putin ca raidurile rusești să nu lovească decât gruparea Statul Islamic (SI), informează Reuters.

„Loviturile trebuie să vizeze numai Daesh și doar Daesh” (acronim în arabă pentru Statul Islamic), a afirmat Hollande. „Amândoi am insistat asupra faptului că SI este inamicul cu care trebuie să luptăm… Pe această bază trebuie ca toată lumea să-și asume responsabilitățile”, a adăugat el în timpul unei conferințe de presă comune la Paris cu cancelarul german Angela Merkel, care a negat orice divergență de opinie cu Hollande asupra atitudinii față de președintele sirian Bashar al-Assad.

Hollande s-a exprimat după ce s-a întâlnit cu Putin vineri înaintea unor discuții asupra viitorului Ucrainei, la care s-au alăturat cancelarul german Angela Merkel și președintele ucrainean Petro Poroșenko, notează Reuters.

Hollande a mai precizat că nu a fost făcută nicio legătură în timpul convorbirilor cvadripartite între situația din Ucraina și cea din Siria.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a declarat că țările occidentale nu vor face concesii Rusiei în criza din Ucraina în scopul de a-i câștiga sprijinul pentru o soluție politică în Siria, precizând că cele două crize nu au nimic de-a face una cu alta, mai notează Reuters.

„Pentru noi problema Siriei nu este legată de chestiunea Minsk”, a spus ea, referindu-se la acordul de pace vizând rezolvarea impasului în criza ucraineană.

„Aceste probleme nu au nimic de-a face una cu alta. Ucraina așteaptă pe bună dreptate ca integritatea ei teritorială să fie respectată, poate nu în ceea ce privește Crimeea, dar pentru restul țării”, a mai declarat Merkel după întâlnirea cu liderii Franței, Rusiei și Ucrainei în capitala franceză.

Ea a minimalizat de asemenea comentariile pe care le-a făcut luna trecută la Bruxelles când a afirmat că președintele sirian Bashar al-Assad ar trebui inclus în discuții pentru o soluție la războiul civil din Siria, spunând că apelul ei la dialog nu înseamnă că Assad ar trebui să rămână în post, adaugă Reuters.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*