Hollande şi Cioloş vor inaugura săptămâna viitoare fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav

  • Adrian Marinescu
  • 6 septembrie 2016
  • Economie

Premierul Dacian Cioloș va inaugura săptămâna viitoare, alături de președintele Franței François Hollande, fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav, județul Brașov, au declarat marți, pentru News.ro surse oficiale.

Premierul Dacian Cioloș anunța la începutul lunii iunie, la Paris, că președintele francez, François Hollande, va face o vizită în România, în septembrie, pregătirea acestei vizite fiind una dintre chestiunile abordate de către prim-ministrul român împreună cu omologul său francez, Manuel Valls, în discuțiile de la Paris.

Potrivit unor surse avizate, fabrica de la Ghimbav este finalizată deja, înainte de termen, francezii de la Airbus așteptând vizita președintelui François Hollande în România pentru inaugurarea oficială.

Recent, Airbus Helicopters a înființat în România filiala Airbus Helicopters Industries, care se ocupă de construcția liniei finale de asamblare a elicopterelor H215.

Primul elicopter H215 va fi fabricat în România în 2017, proiectul fiind în grafic, urmând ca faza de dezvoltare să se încheie în 2020, când fabrica va ajunge la capacitatea de 15 elicoptere pe an.

La dezvoltarea proiectului H215, care are atât o versiune militară, cât și una civilă, în România participă companiile românești IAR, Aerostar, Aeroteh și Turbomecanica.

Întreaga piață mondială va fi deservită de la Brașov pentru toate elicopterele din gama H215, care avea și o denumire comercială distinctă. Șefii companiei ar putea chiar organiza o competiție în România pentru găsirea unei denumiri pentru noul elicopter.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *