Hollande, la finalul întâlnirii cu Iohannis: Am abordat și problema romilor. Este o chestiune de demnitate, responsabilitate și solidaritate

  • Nicoleta Ungureanu
  • 13 septembrie 2016
  • Politică

Francois Hollande și Klaus Iohannis au purtat discuții care vizează mai multe subiecte, uan dintre ele fiind și problema romilor care a avut consecințe politice în Franța.

„Împreună cu președintele Iohannis am abordat și chestiunea romilor, care acum câțiva ani a avut consecințe politice în Franța. Această chestiune, din 2012 încoace, a fost abordată și s-au găsit răspunsuri de o parte și de cealaltă pentru a putea controla deplasarea populațiilor, să ne putem asigura întoarcerea unor populații, și în România — sprijinul luptei împotriva sărăciei, pentru a ne asigura cu toții că aceste populații au condiții de trai decente în țara lor”, a declarat președintele francez.

El a adăugat că autoritățile trebuie să facă eforturi pentru ca acest subiect social să nu devină un instrument în discursurile xenofobe.

„Este o chestiune de demnitate, responsabilitate, solidaritate și trebuie să evităm ca aceste subiecte să fie folosite în slujba xenofobiei”, a adăugat Francois Hollande.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *