Hollande: ‘Atacul terorist’ de la Munchen este ‘un nou act dezgustător’

  • Adelina Mitrache
  • 23 iulie 2016
  • Externe
hollande

Atacul armat de la Munchen, în care au fost ucise cel puțin nouă persoane, este ‘un atac terorist’ și ‘un nou act dezgustător’ menit a răspândi teamă în Germania după ce și Franța a fost luată drept țintă săptămâna trecută, a declarat sâmbătă președintele francez Francois Hollande, potrivit Reuters și AFP.

Un germano-iranian de 18 ani a împușcat mortal vineri cel puțin nouă persoane, deschizând focul într-un centru comercial aglomerat din Munchen, însă poliția a transmis că este prea devreme să poată spune dacă este vorba de un atac terorist.

„Atacul terorist care a lovit Munchen, făcând numeroase victime, este un nou act dezgustător care urmărește să răspândească teamă în Germania după alte țări europene”, a precizat Hollande într-un comunicat.

„Germania va rezista și poate conta pe prietenia și cooperarea Franței”, a mai spus el, la nouă zile după atacul cu un camion care a făcut cel puțin 84 de morți și peste 300 de răniți la Nisa, pe Coasta de Azur, în ziua Sărbătorii Naționale a Franței.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *