Ultimele Știri

Hollande: ‘Atacul terorist’ de la Munchen este ‘un nou act dezgustător’

hollande

Atacul armat de la Munchen, în care au fost ucise cel puțin nouă persoane, este ‘un atac terorist’ și ‘un nou act dezgustător’ menit a răspândi teamă în Germania după ce și Franța a fost luată drept țintă săptămâna trecută, a declarat sâmbătă președintele francez Francois Hollande, potrivit Reuters și AFP.

Un germano-iranian de 18 ani a împușcat mortal vineri cel puțin nouă persoane, deschizând focul într-un centru comercial aglomerat din Munchen, însă poliția a transmis că este prea devreme să poată spune dacă este vorba de un atac terorist.

“Atacul terorist care a lovit Munchen, făcând numeroase victime, este un nou act dezgustător care urmărește să răspândească teamă în Germania după alte țări europene”, a precizat Hollande într-un comunicat.

“Germania va rezista și poate conta pe prietenia și cooperarea Franței”, a mai spus el, la nouă zile după atacul cu un camion care a făcut cel puțin 84 de morți și peste 300 de răniți la Nisa, pe Coasta de Azur, în ziua Sărbătorii Naționale a Franței.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*