Ultimele Știri

Hillary Clinton: „Fiecare copil merită același sentiment de securitate”

Hillary Clinton, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, a vizitat duminică o biserică a populaţiei de culoare din Charlotte – oraşul american agitat de manifestații și incidente după uciderea unui negru de către poliție, conform Agerpres.

După ce şi-a amânat vizita prevăzută pentru weekend-ul trecut, Hillary Clinton şi-a onorat invitaţia în această duminică, deplasându-se la o biserică a populaţiei de culoare din Charlortte unde a ţinut un discurs condamnând rasismul şi îndemnând populaţia la calm.

„Sunt bunică și, ca toate bunicile, sunt îngrijorată pentru siguranța nepoților mei’, a declarat aceasta. Dar neliniștile mele nu sunt aceleași cu cele ale bunicilor de culoare.”

„Fiecare copil merită același sentiment de securitate”, a adăugat reprezentantul Partidului Democrat, Hillary Clinton.

Hillary Clinton a revenit asupra morții lui Keith Lamont Scott, 43 de ani, ucis în 20 septembrie la Charlotte în circumstanțe confuze, în timp ce ieșea dintr-un vehicul și era înconjurat de polițiști. Poliția a spus că a găsit la fața locului un pistol încărcat.

 “Se împlinesc 12 zile de când dl Scott a fost ucis’, a spus Hillary Clinton. Nu cunoaștem încă toate detaliile incidentului, dar știm că această comunitate și această familie continuă să sufere.”

În cursul campaniei, candidata democrată a legitimat de mai multe ori plângerile comunității negre față de poliție, acuzată de brutalitate și de violențe disproporționate față de ea. Dimpotrivă, în pofida campaniei sale pentru atragerea electoratului de culoare, candidatul republican Donald Trump a insistat în mesajul său pe revenirea la ordinea publică, aducând omagii sistematic forțelor de ordine.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*