Hillary Clinton consideră că eliminarea liderului reţelei Stat Islamic este o prioritate

  • Adelina Mitrache
  • 9 septembrie 2016
  • Externe

Hillary Clinton, candidata democrată la alegerile prezidenţiale americane, este de părere că eliminarea lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, este o prioritate şi insistă că Trump nu are un plan concret pentru a învinge jihadiştii, scrie site-ul agenţiei AFP.

„Eliminarea liderului ISIS (Stat Islamic, n.red) ar trebuie să fie o prioritate absolută,” a declarat Hillary Clinton la o conferinţă de presă organizată la New York.

„Eliminarea lui al-Baghdad va necesita eforturi susţinute, dar va trimite un mesaj clar că nimeni nu poate orchestra sau inspira atacuri împotriva Statelor Unite şi apoi să scape cu asta,” a completat candidata.

Clinton şi contracandidatul ei republican, Donald Trump, au participat miercuri la un forum pe teme de politică externă.

Când a fost întrebat la forum despre strategia lui de a opri răspândirea terorismului la nivel mondial, „răspunsul lui Trump a fost simplu: le va lua petrolul,” a afirmat Clinton.

„Spune că planul lui este secret, însă adevărul este că pur şi simplu nu are unul. Şi acest lucru nu este doar periculos, dar ar trebui să fie descalificant,” a adăugat ea.

Cu ocazia forumului, Trump l-a lăudat pe preşedintele rus Vladimir Putin, despre care a spus că „A fost un lider. Mult mai mult decât a fost preşedintele nostru (Obama n.red)”,

„Acest lucru nu este doar lipsit de patriotism şi jignitor la adresa oamenilor din această ţară, precum şi la adresa comandantul nostru suprem, dar este chiar înfricoşător”, a declarat Clinton.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *