Hidrologii au emis un Cod Portocaliu de inundații în mai multe județe. Care vor fi zonele afectate

Hidrologii au emis un nou Cod Portocaliu de ploi și inundații, care va rămâne în vigoare până joi după-amiază. Acesta este valabil pentru bazinele hidrografice din județe aflate în zona Transilvaniei și Banatului.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a avertizat că, până la ora 00, e scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de inundație, pe râurile mici din bazinul Cerna (afluent al Mureșului) și afluenții mici ai Mureșului, aferenți sectorului din zona localității Deva, județul Hunedoara, conform Realitatea.net.

Codul Portocaliu este valabil, în intervalul 15 iunie, ora 15,00 — 16 iunie, ora 14,00, și pe cursurile inferioare ale Timișului (sector aval Șag) și Bârzavei (sector aval Moniom) — județele Caraș-Severin și Timiș.

În vigoare a intrat și un Cod Galben de inundații, valabil pentru râurile din bazinele hidrografice: Crasna (județele Sălaj și Satu Mare), Crișul Negru, Crișul Alb — județele Bihor, Arad și Hunedoara, Bega Veche, Timiș, Bârzava, Moravița (județele Caraș-Severin și Timiș).

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *