Ultimele Știri

Hidrogenul, combustibilul viitorului care ar putea înlocui benzina

Cercetătorii americani au transformat zahărul din cocenii de porumb în hidrogem pur pe care l-au folosit mai apoi pentru alimentarea automobilelor. Astfel ei au creat combustibilul viitorului, care ar putea înlocui benzina.

Potrivit cercetătorilor de la Virginia Tech, dintr-o cultură de porumb boabele pot fi transformate în mâncare, în vreme ce cocenii şi alte resturi vegetale pot fi transformate în combustibil verde pentru automobile. Iniţial puteau converti doar 60% din zaharuri în hidrogen. Restul de 40% era dioxid de carbon, ceea ce făcea ca procedura să fie în continuare neprietenoasă cu mediul.

Hidrogenul pur astfel obţinut poate alimenta maşini care folosesc acest gaz pe post de combustibil, precum Toyota Mirai.

„Un moment de cotitură în care oamenii vor îmbrăţişa o nouă maşină prietenoasă cu mediul. Un moment de cotitură în care un sedan cu patru uşi poate călători 300 de mile cu un singur plin de hidrogen”, spune Akio Toyoda, preşedintele Toyota.

Conversia zaharurilor în hidrogen poate deveni periculoasă cu mediul dacă plantaţiile de porumb vor fi extinse în locul păşunilor şi pădurilor doar pentru obţinerea de resturi vegetale transformate în combustibil. Cercetătorii americani spun că în următorii cinci ani încearcă să construiască un bioreactor, care va fi echivalentul rafinăriilor pentru tehnologia cu hidrogen.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*