Ultimele Știri

Hidroelectrica iese din insolvență. Decizia a fost luată de Tribunalul București

Producătorul de energie Hidroelectrica va ieși de sub procedură de reorganizare judiciară în care s-a aflat, pentru a doua oară, în ultimii doi ani.

Hidroelectrica se află în insolvență din iunie 2012, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 – februarie 2014 a ieșit din procedura judiciară. În timpul perioade de insolvență, aceasta a fost manageriată de administratorul judiciar Remus Borza, care a eliminat contractele păguboase cu “băieții deștepti” din energie și a redus personalul companiei, conform News.ro.

Se pare că măsurile luate în cazul Hidroelectrica au funcționat, deoarece a redus datoriile și a devenit una dintre cele mai profitabile companii de stat. Remus Borza a anunțat că Hidroelectrica a înregistrat în primele cinci luni ale acestui an o cifră de afaceri de 1,29 miliarde lei, în scădere cu 18% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul brut a scăzut cu 12%, la 560 milioane lei, ca urmare a reducerii producției și a prețurilor mici din piață, conform Profit.ro.

Cu toate acestea, decizia Tribunalului de ieșire din insolvență a companiei “nu este definitivă, dar este executorie”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*