Hidroelectrica dă în judecată Guvernul pentru a recupera banii promiși de Adrian Năstase către Porțile de Fier

Hidroelectrica amenință statul român cu judecata în cazul în care acesta nu îi acordă alocarea bugetară destinată reabilitării ecluzei române din cadrul sistemului hidroenergetic și de navigație Porțile de Fier I, alocare prevăzută de o hotărâre din 2004 a Guvernului Adrian Năstase, dar neachitată nici până astăzi, conform Profit.ro.

Adunarea Creditorilor Hidroelectrica este dispusă să plătească avocaților 120.000 de euro, TVA inclusă, în vederea reprezentării intereselor companiei în cadrul demersurilor judiciare pentru recuperarea sumei pe care statul român avea obligația să o aloce. Casa de avocatură PeliFilip a fost deja desemnată, la jumătatea lunii aprilie, pentru a ase ocupa de acest caz.

„Am înaintat de curând o adresă către Guvern în care solicităm din nou să ni se acorde acești bani, prevăzuți de o hotărâre din 2004. Este vorba de circa 30 de milioane de euro, 50% din valoarea investiției. Vom aștepta să treacă 30 de zile, iar dacă nu vom primi un răspuns pozitiv, ne vom adresa justiției”, a declarat, pentru Profit.ro, Remus Borza, șeful Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, companie aflată încă în insolvență.

Statul român avea obligația să acorde această sumă Hidroelectricii, pentru finalizarea obiectivului de investiții „Lucrări de reabilitare a ecluzei române din cadrul Sistemului Hidroenergetic și de Navigație Porțile de Fier I”.

În 2004, Guvernul Adrian Năstase a adoptat HG nr. 956/2004, care prevedea că finanțarea lucrărilor de reabilitare a ecluzei române de la Porțile de Fier I se va face din surse proprii ale Hidroelectrica, credite „și, în completare, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei și Comerțului”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *