Ultimele Știri

Hexi Pharma: Flori Dinu și Uliana Ochinciuc, puse sub acuzare pentru evaziune și spălare de bani

Procurorii DNA au pus sub acuzare societatea Hexi Pharma, pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Flori Dinu, directorul general, este urmărită penal pentru complicitate la evaziune fiscală, în timp ce soţia lui Condrea, Uliana Ochinciuc, este acuzată de spălare de bani şi plasată sub control judiciar.

DNA susține că, în perioada 2008 — 2016, Hexi Pharma a evidențiat în actele contabile operațiuni fictive de intermediere a achizițiilor de bunuri, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și diminuării obligațiilor de plată către bugetul de stat cu o sumă estimată în această etapă a cercetărilor la aproximativ 8 milioane lei.

Din dosar mai reiese că Dan Condrea a transferat 550 000 de euro în contul soţiei și al fratelui acesteia, chiar pe parcursul desfăşurării anchetei penale. Procurorii au pus sechestru pe 23 de imobile şi 32 de autoturisme.

După ce au fost relatate în presă aspecte privind faptele săvârșite de reprezentanții Hexi Pharma, Dan Condrea a transferat sume din conturile personale în cele ale Ulianei Ochinciuc – 229.024 euro și fratelui acesteia – 320.000 euro, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*