Ultimele Știri

Hepatita A face ravagii în judeţul Neamţ!

Hepatita A sau boala mânilor murdare face ravagii în Judeţul Neamţ. În ultimele zile au fost confirmate alte 4 noi focare de infecţie. Pentru că în curând nu vor mai face faţă numărului de bolnavi, autorităţile iau în calcul extinderea secţiei de Boli Infecţioase.

200 de persoane au fost diagnosticate cu hepatită A în acest judeţ, majoritatea provin din zona localităţii Roman. Conform Serviciului Epidemiologic din Cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, aceste cazuri de hepatită A nu sunt singulare, de vreme ce şi anul trecut autorităţile s-au confruntat în aceeaşi zonă cu persoane diagnosticate cu hepatita A.

„Aşteptăm o creştere a numărului de paturi, iar în momentul în care s-ar depăşi şi acest număr de paturi, atunci ne vom extinde,” a explicat Vasile Goga, şeful secţiei de Boli Infecţioase din cadrul SJU Piatra Neamţ.

În şcolile, unde au fost confirmate astfel de cazuri, se fac zilnic dezinfecţii. „Au fost dezinfectate băile, sălile de clasă cu substanţe care se folosesc în asemnea situaţii, cu alcool sanitar,” a explicat o profesoară a unei şcoli din judeţul Neamţ.

Hepatita A este o infecţie a ficatului cauzată de un virus care este transmis prin ingerarea alimentelor şi a apei contaminate. Spre deosebire de viruşii hepatici B si C, hepatita A nu determină o infecţie cronică asupra ficatului. Acesta este primul virus hepatic descoperit şi este cunoscut ca fiind cea mai frecventă cauză de inflamaţie hepatică.

Cele mai frecvente cai de transmitere a hepatitei A sunt:  omiterea procesului de spălare a mâinilor după utilizarea toaletei; utilizarea instrumentelor de mâncat/băut folosite în prealabil de o persoană infectată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*