Ultimele Știri

”Help SMURD” o aplicație care îți poate salva viața

Fondatorul Fundaţiei pentru SMURD, Raed Arafat, a declarat că o nouă aplicaţie pentru reducerea timpului de intervenţie în situaţii de urgenţă va fi testată în Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Târgu Mureş.

Aplicatia „Help SMURD” va fi instalată pe telefoanele voluntarilor SMURD, care vor putea să intervină imediat dacă sunt în zona unde are loc un accident și vor putea să comunice cu medicii până când aceștia ajung la victimă. Pentru început, 200 de voluntari vor fi implicați în acest program. Aceștia au deja experință de lucru pe mașinile SMURD și vor putea să răspundă în situații de urgență, până când ambulanța va sosi la victimă.

„În acest fel, va crește numărul persoanelor care pot acorda suport. Acest sistem poate fi folosit și pentru alte situații de urgență, nu doar medicale. Poate însemna ajutor pentru orice situație de urgență și să raporteze ce se întâmplă. Vor fi implicați 200 de voluntari care lucrează deja pe mașini SMURD, din București, Cluj, Sibiu și Târgu Mureș. Aplicația Help SMURD se instalează pe telefoanele voluntarilor și ei pot primi și indicații de la medicul care se află în dispecerat. Dacă vom avea și defibrilatoare, înseamnă că dăm o șansa în plus celui care este în stop cardiac în stradă”, a spus Raed Arafat.

El a mai explicat că voluntarul poate anunța când pleacă și când ajunge la locul accidentului.

„În scurt timp, va putea trimite poza și chiar un scurt video de la fața locului, care va ajuta la recalibrarea intervenției. Dacă, spre exemplu, dispeceratul a trimis două mașini și vede că, de fapt, situația este mai gravă, poate trimite din timp echipamentele necesare, sau, în caz contrar, dacă a trimis prea multe ambulanțe, poate să le retragă, dacă se constată că nu e cazul. Sistemul va fi de extremă utilitate pentru noi. Acest simplu proiect, care este complex în spatele lui, va aduce cu siguranță o îmbunătățire. Odată testat în cele patru orașe, poate fi răspândit tot mai mult”, a mai spus Raed Arafat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*