Ultimele Știri

Hashtag-ul #RespectforMuslims, cel mai folosit pe Twitter după #JeSuisCharlie

Hashtag-ul #RespectforMuslims este cel mai folosit de pe Twitter în ultimele ore după #JeSuisCharlie, informează joi DW.

Imediat după atentatul produs miercuri la redacția din Paris a publicației ‘Charlie Hebdo’, cel mai sângeros atac terorist comis în Franța în ultimele decenii, rețeaua socială a fost invadată de mesaje cu hashtag-ul #JeSuisCharlie. Persoane de pe întregul mapamond și-au exprimat în acest fel, și continuă să o facă, sentimentele și gândurile după uciderea a zece jurnaliști și doi polițiști de către doi teroriști musulmani de origine franco-algeriană, conform indiciilor apărute până în prezent în presă.

Treptat, un alt hashtag, #RespectforMuslims, a început să apară tot mai des pe Twitter, ajungând pe locul al doilea ca frecvență a folosirii la o zi după atentat. Cei mai mulți dintre utilizatorii săi s-au distanțat de cei doi ‘criminali’, considerând că acțiunea lor nu este reprezentativă pentru întregul Islam.

Pe Twitter au fost postate — doar miercuri — aproximativ un milion de mesaje cu eticheta #JeSuisCharlie, ceea ce echivalează cu un impact asupra a 1,5 miliarde de persoane, scrie EFE pe baza unor date furnizate de firma SocialBro. Cu sediul în orașul spaniol Cordoba, aceasta este autorizată de Twitter să monitorizeze datele care permit determinarea impactului pe care l-a avut în rețeaua socială atentatul de la Paris.

Cele mai multe comentarii — 237.980 — s-au făcut în jurul orei 20.00 GMT, majoritatea conținând imagini de la demonstrațiile spontane de protest contra acestor acte criminale, de solidaritate cu ziariștii și cu familiile victimelor.  La nivel de țări, cele mai numeroase mesaje — 34,17 % din total — au fost postate din Franța, pe locurile următoare fiind Marea Britanie și SUA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*