Ultimele Știri

Harta europenilor amenințați de sărăcie

saracie

România figurează pe Harta Europenilor amenințați de sărăcie, fiind cotată cu un risc de 29% sau chiar mai mare, în ceea ce privește starea de excluziune socială și sărăcie. 

Strategia Europa 2020 a Uniunii Europene are ca obiectiv, printre altele, salvarea a 20 de milioane de persoane ameninţate cu excluderea socială, de la sărăcie. În momentul în care a fost lansată strategia, în 2009, erau ameninţaţi aproximativ 117 milioane de europeni.

Această carte indică procentul cetăţenilor europeni ameninţaţi în 2013, în diferitele regiuni ale Europei. Regiunile colorate în albastru sunt cele în care numărul persoanelor ameninţate este conform obiectivelor prevăzute de strategia Europa 2020; cu cât este mai închisă culoarea, cu atât riscul este mai puţin ridicat.

Regiunile colorate în roşu sunt cele care sunt departe de a fi atins obiectivele fixate. Cu cât sunt mai închise la culoare, cu atât sunt mai ameninţaţi locuitorii. Roşul închis indică un procent egal sau superior la 29%. Zonele unde tendinţa este pozitivă sunt vecine şi acoperă practic toată Europa centrală şi de nord (cu excepţia notabilă a insulelor britanice). Situaţia este cu mult mai dificilă în Europa orientală şi mediteraneană, chiar dacă, în Spania şi Italia, există diferenţe regionale foarte marcate.

Această hartă se bazează pe date Eurostat şi a fost publicată în mai anul trecut de către BBSR, Bundesinstitut für Bau-Stadt- und Raumforschung, o instituţie germană care se ocupă de studii geografice şi urbanistice.

poverty

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*