Ultimele Știri

Harta clientelismului și banii oferiți cu dedicație sistemului politic local

Alocările de bani către judeţe şi primării, 2004-2012

Raportul ataşat arată care guverne, în ce perioade şi pe ce instrumente s-au comportat mai clientelar: am construit un indice al clientelismului politic care corelează sumele alocate cu afilierea partinică a primarilor.

Aveţi incluse pe harta alăturată consiliile judeţene (41) şi primăriile (3228). Faceţi zoom, daţi click pe unul din puncte şi veţi vedea tot ce s-a primit timp de opt ani (2004-2011) din cele şase surse principale de fonduri naţionale pentru investiţii, pe perioada de funcţionare a fiecăruia, anume:

  • Fondul de Rezervă al guvernului (2004-2011, diverse utilizări)
  • Sume defalcate pentru drumuri judeţene şi comunale (2005-2011)
  • Fondul de mediu (apă-canal, zone verzi, 2008-2011)
  • Sume pentru şcoli (2007-2010)
  • HG 577/1997 (drumuri, apă în rural, 2004-2011)
  • OG 7/2006 (poduri, apă-canal, terenuri sport în rural, 2007-2011)

expert forum

Aceste sume reprezentau în 2008 (anul de vârf) cam 70% din investiţiile la nivel local, adică grosul; restul sunt fonduri UE. Spre deosebire de ultimele însă, unde există cât de cât nişte reguli de selecţie şi un verificator extern (Comisia), aceste şase instrumente sunt 100% naţionale şi discreţionare, sumele fiind alocate de guvern sau ministerele titulare pe liste anexă la buget, fără vreo justificare clară sau competiţie de proiecte. Cu alte cuvinte, reprezintă cel mai bun teren pentru a măsură clientelismul politic pur.

Vezi AICI raportul clientelismului la nivelul primăriilor

harta primarii

Pe proiectele UE, în ciuda dovezilor anecdotice, o asemenea analiză pe date complete este totuşi mult mai puţin relevanţă din cauza filtrelor existente. În plus, sumele din foduri UE sunt mai mici decât cele din surse pur naţionale, deşi de primele discutăm tot timpul iar de ultimele aproape niciodată.

Vezi AICI raportul clientelismului la Consiliile Județene

Multe mituri şi scandaluri am avut pe marginea alocării discreţionare de fonduri de la guvern către administraţiile locale. S-a tot spus că au fost favorizaţi unii sau alţii; că cei dinainte au fost excesiv de clientelari, iar guvernul actual doar repară nedreptăţi trecute; că baronii judeţeni de opoziţie abuzează primarii puterii, care încearcă doar să-i ajute un pic pe ultimii; etc. Există o singură cale pentru a află adevărul: să punem în public datele complete pe o perioada mai lungă de timp şi să construim un indice care să cuantifice intensitatea clientelismului politic în diverse perioade.

Rezultate:

Pentru fiecare perioada relevanţă politic (adică interval dintre alegeri sau schimbarea semnificativă a compoziţiei politice a puterii), am calculat indicele de clientelism.

Acesta arată cu cât este mai probabil să fi primit bani de investiţii dacă erai primar al puterii, decât dacă erai primar de opoziţie. Se calculează prin raportul normalizat al sumelor primite de primarii puterii / sumele primite de primarii opoziţiei.

Între 2004 şi 2011 indicele de clientelism a variat după cum se vede în graficul alăturat.

Vezi aici Raportul Complet realizat Expert Forum

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*