Ultimele Știri

Haos în centrul Clujului! Derby-ul de pe Someș, minut cu minut

În această seară se desfășoară derby-ul Clujului, dintre CFR și Universitatea, iar un astfel de meci nu se lasă niciodată fără incidente. La fel precum și la celelalte meciuri împotriva rivalei CFR Cluj, suporterii Universităţii şi-au dat întâlnire pe una din principalele străzi pietonale din Cluj, Bulevardul Eroilor, de unde au pornit în marş spre stadionul din Gruia.

În timp ce se adunau în centrul orașului, s-au iscat și câteva altercații între suporteri și jandarmi, care au fost mobilizați ca niciodată, peste 140 de poliţişti au fost solicitaţi să supravegheze măsurile de ordine publică în această zi. În urma incidentelor trei suporteri au fost arestați, unul dintre ei pentru că a aprins o fumigenă, iar altul pentru că a lovit un jandarm.

Fanii Universității Cluj

Fanii Universității Cluj cu fumigene

Incidente între suporteri și jandarmi

Mesaj Peluza Șepcile Roșii

Suporter al Universității CLuj arestat

Verificați la sânge rece înainte de a intra pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, cei peste 1.000 de fani ai Universității domină atmosfera din Gruia, chiar dacă la stația de amplificare a stadionului se aude la maxim imnul CFR-ului.

Fanii Universității Cluj înainte de a intra pe stadion

Încă din primele minute echipa CFR-ului are o primă ocazie de gol datorită atacantului francez Tade, însă salvează Veselovsky. În continuare jocul se derivă pe ambele părți ale terenului, cu o agresiune ridicată din partea fotbaliștilor Universității, iar atacantul Mengolo, vede primul cartonaș galben al meciului, după o intrare întârziată la Camora, în jumătatea CFR-ului. Același jucător în minutul 34 este aproape de a deschide scorul, rămânând singur cu Felguieras, însă ratează.

La nici un minut, Universitatea Cluj rămâne fără un jucător pe teren, același Mengolo, care a simulat în careu. Spre sfârșitul primei reprize balanța jocului se îndreaptă spre poarta echipei antrenate de George Ogăraru, însă CFR Cluj nu fructifică nici o ocazie până la fluierul, care anunță pauza, al lui George Găman. De partea cealaltă, fanii alb-vișiniilor au afișat o coregrafie impresionantă în peluză, în timp ce rivalii acestora au aprins mai multe torțe, care au fost strecurate nemijlocit pe stadionul derby-ului de pe Someș.

Coregrafie CFR Cluj

Torțe în Gruia

În a doua parte a meciului, echipa CFR-ului a făcut o ambuscadă spre poarta lui Veselovsky, care a rămas intactă până în ultimele secunde din meci, datorită unor blocări perfecte realizate de căpitanul Universității și mijlocașul Viveiros. Echipa din Gruia se află într-o criză de idei, după numeroase ratări, iar scorul pare să rămână intact până la finalul celor 90 de minute. Însă minutele de prelungiri fac și ele parte din joc, iar soarta derby-ului a fost decisă chiar în ultimele secunde, când neînțelegerile din apărarea Universității, i-au permis lui Tiago să deschidă scorul, cu o minge deviată de Skvorc. 

Suporterii CFR-ului

 

Fanii Universității Cluj intonând imnul

În urma acestui rezultat CFR Cluj rămîne pe locul 2, cu 22 de puncte, la egalitate cu Steaua, însă cu un golaveraj mai slab, în timp ce Universitatea Cluj e pe 14, cu 8 puncte, iar noul antrenor, George Ogăraru, este la treia înfrângere consecutivă.

CFR Cluj: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Monroy, Muniru (46′ Christian) – Jakolis, Tade, Ivanovski – Guima (46′ Dore). Antrenor: Vasile Miriuţă

„U” Cluj: Veselovsky – Ciupe, Skvorc, Ninu, Muşat – Bucşă, Lungu – Viveiros (90+2′ Stojanovic), Cristocea (70′ Achim), Paulinho (41′ Costin) – Mengolo.
Antrenor: George Ogăraru

IMG_6970

IMG_6978

IMG_7000

IMG_7006

IMG_7009

IMG_7042

IMG_7060

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Haos în centrul Clujului! Derby-ul de pe Someș, minut cu minut

  1. Pacat de U , meritau egalul.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*