Ultimele Știri

Handbal feminin: România s-a calificat la Jocurile Olimpice

handbal feminin

România a disputat al doilea meci de la turneul preolimpic împotriva Uruguayului. Victoria a revenit tricolorelor cu 36-19.

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a obţinut două victorii din două posibile la turneul preolimpic de la Aarhus, cumulate cu succesul de sâmbătă seară al echipei Muntenegru în faţa Danemarcei, scor 26-22 (13-10). Muntenegru s-a calificat, de asemenea, la Olimpiadă.  În primul meci al zilei de sâmbătă, tricolorele au învins Uruguay, cu scorul de 36-19 (17-10) şi au acumulat astfel 4 puncte în clasament.

„CALIFICARE! Suntem foarte fericite pentru faptul că la capătul primelor două meciuri din acest turneu preolimpic am reuşit să ne atingem scopul, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Sunt mândră că fac parte din această generaţie de jucătoare. Sunt mândră că am pus umărul la această calificare. Sunt mândră că sunt româncă. Toţi ca unul, orice ar fi, pentru România!”, a scris Eliza Buceschi.

La rândul său, Aneta Pîrvuţ Udriştoiu a mulţumit tuturor pentru susţinerea oferită.

„Victoria de astăzi şi cea a naţionalei Muntenegrului ne-au adus calificarea mult dorită la Jocurile Olimpice de la Rio înainte de ultimul meci. Suntem extrem de fericite că am reuşit să facem visul să devină realitate. Nu vom ezita în confruntarea de duminică să ne perfecţionăm şi mai mult aptitudinile! Va fi un test util, din care sperăm să ieşim câştigătoare, pentru că dorinţa noastră este să fim cele mai bune. Avem încredere maximă în potenţialul nostru. Vă mulţumim enorm pentru toată susţinerea oferită. Am simţit în fiecare clipă că sunteţi alături de noi în drumul spre marele vis. Împreună suntem puternici. Împreună pentru Rio. Hai România”, a scris extrema naţionalei pe Facebook.

Căpitanul naţionalei, Valentina Elisei Ardean, şi antrenorul Tomas Ryde au fost foarte concişi în mesajele postate pe Facebook: „Rio – here we come, Hai Romania! (Rio, venim – n.r.)”.

După obţinerea calificării, Tomas Ryde s-a şi fotografiat alături de întreaga echipă şi staful reprezentativei, fiecare având în mână o flută cu şampanie.

Handbalistele din naţională sunt felicitate prin sute de mesaje postate pe Facebook de fani, colege de la cluburi sau prieteni, dar şi de echipa naţională de fotbal sau fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a obţinut două victorii din două posibile la turneul preolimpic de la Aarhus, cumulate cu succesul de sâmbătă seară al echipei Muntenegru în faţa Danemarcei, scor 26-22 (13-10). Muntenegru s-a calificat, de asemenea, la Olimpiadă.

În primul meci al zilei de sâmbătă, tricolorele au învins Uruguay, cu scorul de 36-19 (17-10) şi au acumulat astfel 4 puncte în clasament.

Al doilea meci, între Muntenegru şi Danemarca, a fost câştigat de muntenegrence, cu scorul de 26-22 (13-10), astfel că după două zile la turneul de la Aarhus, România şi vicecampioana olimpică Muntenegru, ambele cu câte două victorii, au 4 puncte în clasament, în timp ce Danemarca şi Uruguay rămân cu 0 puncte.

Duminică, de la ora 18.30, este programat derbiul dintre România şi Muntenegru, rezultatul urmând a stabili însă doar clasarea pe primele două locuri, în timp ce disputa perdantelor Danemarca şi Uruguay, de la ora 21.00, va închide turneul de la Aarhus.

În prima zi a turneului, România a învins Danemarca, cu scorul de 32-25, iar Muntenegru a trecut de Uruguay, cu 34-19.

În celelalte două turnee preolimpice au fost repartizate Franţa, Olanda, Japonia, Tunisia (la Metz), respectiv Polonia, Rusia, Suedia, Mexic (Astrakhan), meciurile fiind programate tot între 18-20 martie.

După primele două zile de competiţie, Olanda, Rusia şi Suedia au obţinut calificarea la JO, la care ajung primele două clasate la fiecare turneu. Şase echipe au obţinut anterior calificarea la JO din această vară: Brazilia, Spania, Norvegia, Angola, Argentina şi Coreea de Sud.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

La ultima participare, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.

În 2008, România a obţinut calificarea la JO tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*