Ultimele Știri

Halep vs Bouchard | România va juca împotriva Canadei pentru calificarea în Grupa Mondială

Fed Cup Galați echipa romaniei

România și-a aflat adversara în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială, iar conform tragerii la sorți, Canada este oponenta noastră.

Duelul dintre Simona Halep și Eugenie Bouchard va avea loc și în Fed Cup pe 18-19 aprilie peste ocean, acolo unde România se va confrunta cu Canada pentru un loc în primele echipe ale lumii, unde nu am ajuns din 1992.

Pentru prima dată în istorie, România se va întâlni cu echipa feminină de tenis a Canadei. Dacă toate româncele convocate în echipa României sunt în Top 100 WTA, de partea cealaltă numai Eugenie Bouchard este singura prezentă în acest clasament.

Alexandra Wozniak, învârstă de 27 de ani, este pe locul 132 WTA, Sharon Fichman,de 24 de ani, este clasată pe locul 136 WTA, iar Gabriela Dabrowski, de 22 de ani, ocupă poziția a 184-a în ierarhia mondială.

În meciul din prima rundă din Grupa I Mondială, Canada a fost învinsă de Cehia, scor 4-0.

Cea mai bună performanță a echipei României în cadrul Fed Cup, precum și a canadiencelor, a fost calificarea în semifinale, pentru noi, în 1973, la prima participare, iar pentru adversare, în 1988.

În barajul pentru Grupa II Mondială se vor disputa următoarele meciuri:

Japonia – Belarus
Slovacia – Suedia
Serbia – Paraguay
Spania – Argentina

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*