Ultimele Știri

Haiti riscă foamete în urma “distrugerii apocaliptice” cauzată de uraganul Matthew

Jocelerme Privert, preşedintele interimar al Haiti, a declarat că foametea ar putea pune stăpânire asupra statului în următoarele trei-patru luni, dacă situaţia nu va fi gestionată în mod corespunzător, potrivit BBC.

O parte a comunităţilor din Haiti devin din ce în ce mai disperate încercând să supravieţuiască fără resursele necesare de apă şi mâncare, şi fără electricitate. Ţara sufereă deja de o epidemie de holeră, o serie de cazuri de holeră fiind raportate de când furtuna a lovit ţara.

Haiti

 

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a făcut un apel luni, cerând ajutor pentru a susţine Haiti:

“Sute de oameni au murit; cel puţin 1,4 milioane de oameni au nevoie de ajutor în acest moment.”, a declarat acesta reporterilor.

Unele orașe și sate au fost aproape șters de pe hartă, culturile și rezervele de alimente au fost distruse, cel puțin 300 de școli au fost avariate.”

Unele state, printre care Franţa şi Statele Unite ale Americii, împreună cu organizaţii părpecum Crucea Roşie şi Unicef, s-au angajat să trimită ajutor.

 În Statele Unite, uraganul a luat vieţile a 21 de oameni, dintre care 10 din Carolina de Nord, majoritatea fiind luaţi de inundaţii. Au existat, de asemenea, patru morţi în Florida, trei în Georgia şi trei în Carolina de Sud.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*