Ultimele Știri

Hackerul Guccifer a fost adus din SUA în România

guccifer

Hackerul român Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer şi condamnat în 1 septembrie la patru ani şi patru luni în SUA, a fost adus sub escortă, marţi, în România, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, anunță news.ro.

Perioada în care Guccifer s-a aflat în SUA a coincis cu escaladarea scandalului privind divulgarea unor e-mailuri ale candidatei democrate Hillary Clinton şi ale angajaţilor cabinetului său guvernamental, mesajele fiind folosite ulterior ca temă a atacurilor din campania electorală.

Guccifer, în vârstă de 44 de ani, a pledat vinovat în luna mai la acuzațiile de furt de identitate cu circumstanțe agravante și acces neautorizat la computere protejate după ce a fost extrădat din România. În total, el a fost vizat de nouă capete de acuzare: trei pentru acces neautorizat la computere personale, trei pentru fraudă online, unul pentru furt de identitate, unul pentru obstrucţionarea justiţiei şi unul pentru hărţuire online.

În SUA, Marcel Lazăr Lehel a recunoscut că, cel puţin din octombrie 2012 până în ianuarie 2014 a obţinut în mod intenţionat acces neautorizat la emailuri personale şi conturi de pe reţelele de socializare ale unui număr de aproximativ 100 de americani. Potrivit declarației depuse în instanță, Guccifer a făcut acest lucru în mod ilegal, pentru a obţine acces la informaţiile personale şi corespondenţa victimelor. Printre victimele sale se numără Hillary Clinton, Colin Powell și alți membri din familia Bush.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*