Hackerul Guccifer a fost adus din SUA în România

guccifer

Hackerul român Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer şi condamnat în 1 septembrie la patru ani şi patru luni în SUA, a fost adus sub escortă, marţi, în România, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, anunță news.ro.

Perioada în care Guccifer s-a aflat în SUA a coincis cu escaladarea scandalului privind divulgarea unor e-mailuri ale candidatei democrate Hillary Clinton şi ale angajaţilor cabinetului său guvernamental, mesajele fiind folosite ulterior ca temă a atacurilor din campania electorală.

Guccifer, în vârstă de 44 de ani, a pledat vinovat în luna mai la acuzațiile de furt de identitate cu circumstanțe agravante și acces neautorizat la computere protejate după ce a fost extrădat din România. În total, el a fost vizat de nouă capete de acuzare: trei pentru acces neautorizat la computere personale, trei pentru fraudă online, unul pentru furt de identitate, unul pentru obstrucţionarea justiţiei şi unul pentru hărţuire online.

În SUA, Marcel Lazăr Lehel a recunoscut că, cel puţin din octombrie 2012 până în ianuarie 2014 a obţinut în mod intenţionat acces neautorizat la emailuri personale şi conturi de pe reţelele de socializare ale unui număr de aproximativ 100 de americani. Potrivit declarației depuse în instanță, Guccifer a făcut acest lucru în mod ilegal, pentru a obţine acces la informaţiile personale şi corespondenţa victimelor. Printre victimele sale se numără Hillary Clinton, Colin Powell și alți membri din familia Bush.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *