Hackerii pot intra în toate produsele Apple doar cu ajutorul unei poze. Ce trebuie să faci pentru a fi în siguranță

apple

O eroare de programare a celor de la Apple face ca toată gama lor de produse să fie vulnerabilă în fața hackerilor. Aceștia pot avea acces la parole și alte date din telefon și chiar să îl controleze de la distantță, fără ca utilizatorul să își dea seama.

Lista dispozitivelor afectate este lungă și include iPhone, iPad, Apple Watch, computerele Mac și Apple TV. Utilizatorii acestora sunt sfătuiți să își updateze sistemul de operare, la cea mai recentă variantă, lansată luni: iOS 9.3.3 (valabil doar pentru modelele iPhone 4 și mai noi); OS X 10.11.6; tvOS 9.2.2 și watchOS 2.2.2, potrivit The Guardian.

Vulnerabilitatea vine din prelucrarea imaginilor de tip TIFF (Tagged Image File Format). Un astfel de fișier odată intrat în gadget îi facilitează hackerului accesul nelimitat la informațiile stocate.

„Această vulnerabilitate este cu atât mai îngrijorătoare cu cât poate fi generată de orice aplicație care folosește sistemul de conversie Apple Image I/O API a fișierelor TIFF.” a declarat Tyler Bohan, de la firma de Securitate cibernetică Cisco Talos.

Foarte multe aplicații, precum iMessage, convertesc pozele în mod automat, fără să ceară acceptul utilizatorului, ceea ce înseamnă că infectarea se poate face fără știrea utilizatorilor.

Circa un miliard de dispozitive care folosesc platforma Android s-au confruntat cu probleme similare, denumite Stagefright și Stagefright2.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *