Ultimele Știri

Guvernul vrea să majoreze salariile din sănătate cu 100 lei şi să introducă 23 medicamente compensate

Într-o şedinţă programată pentru azi, Guvernul va stabili dacă vor mări salariile celor care lucrează în domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale şi dacă vor introduce pe lista medicamentelor compensate alte 23 de produse noi. Aceste medicamente vor trata peste 29 de probleme de sănătate.

„Astăzi, intră cele două acte normative, adică şi ordonanţa cu majorarea salarială, dar şi o veste bună pentru pacienţi: lista de medicamente compensate este actualizată a doua oară anul acesta, se apropie de partea finală. Astăzi, intră 23 de medicamente noi, inovative, pentru 29 de indicaţii terapeutice”, a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Băncioiu.

Printre cele 23 de medicamente care pot fi introduse pe lista medicamentelor compensate, se găsesc şi cele necesare pentru boli cardiovasculare, HIV, diabet zaharat sau cele pentru hepatita B.

Federaţia Sanitas a renunţat la protestele anunţate, după ce Guvernul le-a promis atunci sindicaliştilor că, din ianuarie 2015, vor fi majorate cu 100 de lei salariile tuturor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială, nu doar cele sub plafonul de 1.500 de lei, aşa cum se discutase în iunie, la Ministerul Finanţelor.

Sindicaliştii ameninţau că, în cazul în care nu vor fi soluţionate revendicările lor, în 29 octombrie vor picheta sediului Guvernului, iar în 12 noiembrie vor organzia un miting de amploare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*