Ultimele Știri

Guvernul vrea să lanseze „CV-ul pe card”

Guvernul vrea să lanseze un nou card, însă, de această dată pe card se va găsi CV-ul personal. Cardul va conține toate informațiile despre trecutul profesional sau despre studiile fiecărei persoane.

Însă specialiștii privesc acest proiect cu ochi sceptici, deoarece, în trecut a mai existat un astfel de program denumit cardul profesional european al şomerilor. Programul a costat câteva milioane de lei însă la final dar s-a dovedit ineficient în cei patru ani de când a fost lansat.

Tinerii care abia au ieşit de pe băncile şcolii şi-ar putea găsi mai uşor de muncă, dacă au CV-ul pe card, susţine un comunicat al guvernului care anunţă noul proiect. Cei care lucrează în domeniul recrutării îi contrazic.

Pentru a fi şi introdus în circulaţie noul card, mai sunt paşi importanţi de urmat. După aprobările din Guvern şi Parlament, vor urma licitaţiile de atribuire.

De exemplu, pentru Contractul cardului european pentru şomeri, statul a cheltuit 15 milioane de lei, fără niciun efect. Cei cărora le era destinat nu s-au înghesuit să-l obţină, iar angajatorii nu și-au cumpărat cititoarele speciale de carduri.

În ultimii ani statul a cheltuit, inutil, sute de milioane de lei pentru proiecte care nu şi-au găsit aplicare. Un exemplu este cel al cărţilor de alegător, care nu au fost folosite niciodată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*