Ultimele Știri

Guvernul vrea să impoziteze bacșișul

Guvernul va discuta despre un proiect de impozitare a bacșișului. În viitorul apropiat acesta ar putea fi trecut pe nota de plată și impozitat cu 16%.

Mai multe patronate şi asociaţii din turism au înaintat Ministerului de Finanţe, un proiect care prevede ca bacşişul să fie trecut pe nota de plată şi impozitat.

Toate sumele de bani provenite din bacșiș urmează să fie trecute pe nota de plată, iar statul le-ar putea impozita cu 16 la sută, potrivit acestui proiect.

În condițiile în care salariul în unele domenii este unul de subzistență, respectiv salariul minim pe economie, bacșișul este însă principala sursă pentru un trei decent.

Britanicii, ungurii sau americanii o practică impozitarea bacșișului deja de ani buni. Propunerea de trecere a bacşişului pe bonul fiscal a fost făcută şi în urmă cu un an, de patronatele din turism.

Tot azi ar trebui să fie prezentate modificările la legea ANAF, care să permită ca unitățile la care se găsesc diferențe nefiscalizate de până la 300 de lei să fie amendate și nu închise, cum prevede legislația actuală. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*