Ultimele Știri

Guvernul va oferi 7.500 de euro lunar pentru familiile victimelor din Colectiv

raniti arsuri grave

Guvernul va oferi 7.500 de euro lunar pentru familiile victimelor spitalizate în străinătate, precum și 6.000 de lei lunar familiilor victimelor celor care sunt tratați în spitalele din țară, potrivit Mediafax.

Anunţul a fost făcut luni dimineaţă de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, înaintea şedinţei extraordinare a Guvernului.

Potrivit premierului interimar, familiile victimelor care au fost transferate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare, masă şi alte cheltuieli, şi 1.500 de euro pentru transport.

„Va fi o hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgenţă familiilor victimelor tragicului eveniment din 30 octombrie. Mai exact, este vorba despre acordarea cu titlu de ajutor de urgenţă a unei sume de 7.500 euro lunar fundamentată prin 30 de zile a câte 200 euro pe zi acordaţi pentru cazare, masă şi alte cheltuieli membrilor familiilor victimelor. În mometul de faţă avem 30 de victime internate în spitalele din străinătate, la care se adaugă 1.500 euro cheltuieli de transport”, a declarat premierul interimar Sorin Cîmpeanu, luni, într-o şedinţă extraordinară de guvern.

Plata acestor sume urmează să se facă în maximum 5 zile de la primrea solicitării, fiind deja înregistrate mai multe solicitări din partea familiilor pacienţilor transferaţi în străinătate, precum şi solicitări din partea familiilor celor 83 de pacienţi care sunt acum internaţi în spitalele din ţară.

Cîmpeanu a precizat că „este posibil” ca acest sprijin să fie acordat din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Este vorba de o sumă de 1,145 miliarde lei, deci peste 250 de milioane de euro. Vă spun asta pentru a vă asigura că există disponibilitate financiară şi nu sunt niciun fel de emoţii pe acest palier”, a arătat Cîmpeanu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*