Guvernul va lua o decizie în privinţa creşterii preţului gazelor din intern

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 iunie 2016
  • Economie

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anunțat că Guvernul este pregătit să ia o decizie în privința creșterii prețului gazelor din intern.

Grigorescu a declarat că au fost discuții permanente pe acest subiect, inclusiv la Bruxelles.

„Cât priveşte preţul gazelor şi toată această discuţie privind creşterea preţului gazelor din producţia internă, Guvernul e pregătit să ia o decizie. Vor avea loc consultări, au avut loc deja şi continuăm, vor avea loc şi marţi, şi miercuri, inclusiv cu autorităţile de la Bruxelles şi vom lua o decizie. Regret că trebuie să luăm o decizie pe ultima sută de metri pentru că această discuţie ar fi trebuit purtată cu cei îndrituiţi să deschidă acest subiect şi să-l fundamenteze de mai multă vreme. Mi-aş fi dorit să avem azi un comparator de preţuri, un cod de reţea funcţional, o piaţă spot şi o piaţă de echilibrare funcţionale, existente şi lichide”, a explicat ministrul Energiei, joi, la finalul şedinţei Guvernului.

Grigorescu nu a dorit să aprofundeze subiectul cu privire la soluția care va fi adoptată.

„N-aş vrea să mă antepronunţ la o soluţie pentru că nu e momentul respectiv. E firesc şi serios să nu emitem opinii, ci să fundamentăm înainte un punct de vedere şi apoi să decidem, şi suntem pregătiţi să facem asta. Mi-aş fi dorit să avem azi o situaţie marcată de mai multă stabilitate la nivelul reglementării, să nu discutăm zilele astea de obligaţii, de stocare şi de eliminarea unor obligaţii, şi să nu ne întrebăm cum o să facem la jumătatea ciclului de injecţie. Asigur că avem create toate condiţiile la Ministerul Energiei pentru a decide ce ministerul trebuie să decidă şi asigur de un lucru: <<consumatorul rămaâe în centrul politicilor noastre>>, fie că vorbim de sustenabilitate de preţ, de asigurarea continuităţii în alimentare sau de asigurarea repartizării corecte a cantităţilor, aşa cum spune legea, nu numai pentru consumatorul casnic, cât şi pentru cel industrial”, a mai spus Victor Grigorescu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *