Ultimele Știri

Guvernul va interzice temporar exporturile de masă lemnoasă

Guvernul intenţionează să interzică, pe o perioadă limitată, exporturile de orice fel de masă lemnoasă.

Anunțul a fost făcut miercuri chiar de către premierul României, Victor Ponta. Procedura este pregătită printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă care a fost însă blocat în discuţii la Ministerul Justiţiei.

În ședința de miercuri a Guvernului, Victor Ponta a cerut reprezentanţilor Ministerului Justiţiei să găsească o soluţie juridică până săptămâna viitoare, avertizându-i că, în caz contrar, îşi pot găsi de lucru „în altă parte”.

Am solicitat încă de aseară doamnei ministru Gavrilescu si cu Departamentul pentru relații externe, cu economia și justiția să adoptăm astăzi o Ordonanță de Urgență prin care să interzicem, pe un termnen limitat, exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată. Din păcate, am ințeles ca justiția nu a găsit soluția, la dumneavoastră s-a blocat„, a afirmat premierul.

Mai mult, premierul a dat și un termen până la care problema să fie rezolvată. În caz contrar, reprezentanții ministerului vor fi concediați.

„Înțeleg toate obligațiile noastre, dar cred că toate obligațiile pe care le avem pe plan european nu sunt împotriva intereselor României. Până săptămâna viitoare să veniți cu soluția legislativâă temporară până când avem o soluție pe termen lung. Dacă vă puneți mintea la contribuție treceși peste „nu-ul” tradițional și găsiți soluția”, a adăugat premierul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*