Ultimele Știri

Guvernul va construi 9.000 de locuințe pentru tineri

ANL

Guvernul se va împrumuta cu 175 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Banii sunt destinați pentru construirea a 9.000 de locuințe ANL.

Guvernul a aprobat un memorandum prin care mandatează Ministerul de Finanţe, Ministerul Dezvoltării şi ANL să negocieze contractarea unui împrumut de 175 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Se vor construi 9.000 de locuinţe destinate închirierii de către tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani cu venituri sub salariul mediu pe economie.

Valoarea totală a proiectului care ar trebui să se desfăşoare în perioada 2015 – 2020 este estimată la 250 de milioane de euro, finanţarea urmând a fi completată printr-o contribuţie de 37,5 milioane de euro a Ministerului Dezvoltării, în timp ce autorităţile locale vor contribui cu alte 37,5 milioane de euro prin punerea la dispoziţie a terenurilor necesare şi viabilizarea acestora.

Astfel, în medie, guvernul estimează că va avea un cost mediu de aproape 28.000 de euro pentru dezvoltarea unei locuinţe sociale.

„În mod obişnuit, BDCE acordă împrumuturi pe o pe­rioadă de până la 20 de ani, din care 5 ani perioadă de graţie. Din punctul de vedere al termenilor şi condiţiilor financiare, împrumuturile BDCE sunt competitive şi mai flexibile decât alte instrumente alternative de finanţare existente pe piaţa fi­nan­ciară internaţională“, au arătat reprezentanţii guvernului.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*