Ultimele Știri

Guvernul ungar decretează stare de criză din cauza imigraţiei în masă

Guvernul ungar a decretat, marţi, stare de criză din cauza imigraţiei în masă, în judeţele Bacs-Kiskun şi Csongrad, măsurile de alertă intrând în vigoare marţi la orele 12.30-13.00 (13.30-14.00, ora României).

Ungaria a anunțat deja că își înăspri legislația împotriva imigrației ilegale, hotărând interzicerea, începând cu noaptea de luni spre marți, a  traversării ilegală a frontierelor ţării. Asttfel, această acțiune ilegală este acum considerată infracţiune și se pedepseşte cu trei ani de închisoare şi expulzarea din ţară.

De altfel, decizia autorităților ungare de a închide frontiera cu Serbia îi va obliga pe imigranți să se deplaseze pe teritoriul Croației, unde în calea lor s-ar putea afla câmpuri minate, potrivit versiunii electronice a ziarului sârb Blitz, citat de agenția de presă TASS.

Câmpurile minate sunt “moștenirea” războaielor din Balcani din anii 1990. În pofida activităților de deminare care continuă de mulți ani, aceste câmpuri reprezintă până la această oră un pericol real în Croația, precum și în Bosnia și Herțegovina. În Croația, cea mai mare parte a zonelor periculoase se află tocmai în partea de nord-est a țării, nu departe de frontiera cu Serbia și Ungaria.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*