Ultimele Știri

Guvernul și FMI s-au înțeles cu privire la deficitul bugetar. Acesta va fi de 1,83%

Oficialii de la Fondul Monetar Internațional se află pe teritoriul României încă de săptămâna trecută pentru a stabili, alături de Guvernul României, bugetul pentru anul 2015.

Discuțiile dintre Guvern și FMI s-au canalizat asupra deficitului. Experții internaționali au cerut Guvernului să reducă deficitul bugetar la 0,9%, ceea ce, după oficialii de la București ar fi însemnat un colaps financiar. Totuși, după multe negocieri, oficialii FMI au acceptat deficitul de 1,83% din produsul intern brut.

„Nu vor fi taxe sau impozite suplimentare. Tot ce s-a adoptat e inclus în bugetul pe 2015. Vom avea un buget de 238 miliarde de lei din care 225 miliarde de lei sunt venituri şi 13 miliarde de lei e deficitul de 1,83% din PIB”, spunea Victor Ponta, în urma discuțiilor cu cei de la FMI.

Premierul Victor Ponta a discutat despre acordul de principiu pe care l-au încheiat cu cei de la FMI, discuțiile vor continua și în perioada următoare. În ceea ce privește scăderea taxei pe valoare adăugate, premierul spunea că nu va fi posibilă în anul următor.

„Am ajuns la un acord de principiu pentru bugetul pe 2015. Pe baza acordului de principiu şi a datelor de bază putem finaliza în zilele următoare proiectul de buget pe 2015, iar vineri să aprobăm proiectul de buget şi să îl trimitem la Parlament. Paparametrii pentru bugetul pe 2015 sunt: nu va exista şi nu se construieşte bugetul pe baza niciunei taxe sau impozit suplimentar în 2015; cota unică de 16% rămâne în vigoare; există o taxă care se reduce, cea pe construcţii speciale de la 1,5 la 1%, probabil azi va fi la Camera deputaţilor proiectul de lege care consfinţeşte această scădere”, a mai declarat Victor Ponta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*