Ultimele Știri

Premieră – Guvernul și BNR invitate la Bruxelles de FMI pentru negocieri

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai BNR sunt invitați săptămâna viitoare la Bruxelles pentru următoarea evaluare a acordului cu FMI, CE şi Banca Mondială, discuţiile având loc în premieră în afara ţării şi fără participarea Preşedinţiei, a partidelor politice sau a sindicatelor, potrivit programului.

„Decizia a fost legată de contextul intern al campaniei electorale, ambele părţi înţelegând ca discuţiile să nu fie folosite în scopuri politice, fiind mai degrabă discuţii tehnice. FMI are ca regulă să nu se implice în politicile interne pe perioada campaniilor electorale, dar era necesar ca această misiune de evaluare să aibă loc”, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Negocierile vor dura doar 4 zile începând de marţi, 16 septembrie, şi până vineri, 19 septembrie. Deși această acțiune este motivată prin neimplicarea în jocul electoral, FMI dă dovadă astfel de o atitudine jignitoare la adresa României. România devine astfel un ”cățel jucăuș” în fața marei finanțe mondiale, care dictează un control total asupra economiei și dezvoltării locale. România și-a cedat astfel independența economică  și financiară, fiind cu un pas în groapă, având în vedere contextul geopolitic actual. România este la un pas de faliment în urma împrumuturilor repetate la FMI, CE și Banca Mondială, și are mari șanse să intre în incapacitate de plată, în următorii ani. Chiar dacă în rapoarte economia României duduie, realitatea este cu totul alta și nu ne putem aștepta la nimic bun în viitor. 

Delegaţia FMI va fi condusă de Andrea Schaechter, cea a CE de către Istvan Szekely, iar delegaţia Băncii Mondiale de Elisabetta Capanelli, directorul de ţară pentru România şi Ungaria.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*