Guvernul schimbă regulile pentru nunți și botezuri. Cât vor avea voie organizatorii să încaseze din banii de dar

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 iunie 2016
  • Social

Guvernul consideră că legislația trebuie îmbunătățită în cazul activităților desfășurate de organizatorii de evenimente și le oferă organizatorilor de nunți și botezuri, posibilitatea de a cere Fiscului depășirea plafonului de încasări în numerar.

Organizatorii vor putea depăși plafonul de încasări în numerar de la persoane fizice, cu argumentul că serviciile prestate de ei sunt plătite în cele mai multe cazuri cu bani în numerar (din daruri) primiți la aceste evenimente.

Plafonul este fizat în prezent la 10.000 de lei/zi, obiectivul declarat al acestuia fiind creșterea nivelului veniturilor bugetare, dar și a gradului de utilizare a cardurilor bancare ca mijloc de plată. Guvernul consideră însă că este nevoie de o schimbare privind această legislație, așa că va fi introdusă posibilitatea organului fiscal central, competent în administrarea obligațiilor fiscale ale operatorului economic în cauză, de a aproba un alt plafon de încasări decât cel stabilit de lege, la cererea organizatorilor de nunți și botezuri, conform Profit.ro.

Facilitatea va fi introdusă de Guvern prin ordonanță de urgență.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *