Ultimele Știri

Guvernul României a semnat un proiect de circa 1 miliard de euro cu chinezii

Guvernul României a ajuns la un acord cu chinezii de la China Huadian Engineering (CHEC) pentru un proiect energetic estimat la 847 milioane de euro la Sucursala Electrocentrale Rovinari, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), potrivit Realitatea.net.

Proiectul constă în construcția unui nou grup energetic de 600 MW la Rovinari, noua societate urmând să creeze 4.000 de locuri de muncă și să cumpere cărbune de la carierele Roșia, Tismana și Pinoasa.

Valoarea proiectului este de 847,639 milioane euro, iar perioada de recuperare a investiției este estimată la aproximativ 12 ani. Durata de viață a proiectului este de 30 de ani, punerea în funcțiune fiind prevăzută pentru anul 2019, conform Executivului.

Poriectul ar aduce numeroase avantaje CEO, deoarece în implementarea acestuia se va utiliza drept combustibil de bază lignitul de la carierele Roșia, Tismana și Pinoasa. De asemenea, conform unui comunicat trimis de Guvern, implementarea proiectului aduce avantaje și economiei generale a țării deoarece investiția este de aproape un miliard de euro, în condițiile în care nu s-au făcut investiții majore în sistemul termoenergetic din România de aproximativ 25 de ani.

Acordul dintre reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia şi cei ai China Huadian Engineering a fost semnat încă din octombrie 2014.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*